woensdag 1 juni 2011

Carnaval in Aalborg en de mooie natuur in Skagen

Vorig week-end ben ik er weer eens tussenuit getrokken met een paar vriendinnen om een nieuw stukje van Denemarken te gaan ontdekken.

We hadden het wel verdiend! Namelijk de donderdag en vrijdag ervoor hadden we een tussentijdse presentatie van onze projecten en daar kruipt natuurlijk veel werk in. De ontspanning kwam dus op een ideaal moment!

Samen met vele -al reeds dronken- Denen namen Lynn, Karen, Anne-Sophie en ik zaterdagochtend de trein naar Aalborg, voor het jaarlijkse Aalborg Carnaval. De parade was wel leuk om te zien, op een gegeven moment kwamen zelfs de 'Belgische sjatrellen' voorbij (met de nodige Vlaamse muziek). Het was grappig!









'De Belgische sjatrellen'

De parade was vrij snel gedaan en het was beginnen regenen, dus zijn we als architectuurstudenten maar een bezoekje gaan brengen aan een kunstmuseum ontworpen door Alvar Aalto.




Daarna was het tijd om naar Skagen door te reizen. Lynn vergezelde ons spijtig genoeg niet. Zij had het noordelijkste puntje van Denemarken al eens bezocht en je met de trein verplaatsen in dit land is niet zo goedkoop.

Zoals net gezegd, is Skagen - of beter gezegd: het landpunt Grenen - het meest noordelijkste punt van Denemarken. Hier kan je de Noordzee en het Kattegat zien samenkomen in één punt. Waar dat punt percies ligt, is eigenlijk veel duidelijker zichtbaar vanop een afstand dan van dichtbij. 

De hele trip was zeker en vast de moeite waard. Niet alleen omdat Grenen een uitzonderlijk mooi natuurlijk landschap brengt. Maar ook van het dorp Skagen was ik onder de indruk. Het is een heel pittoresk stadje met kleine, gele huisjes met rode dakpannen en witte of rode hekjes. Het lijkt alsof je in een scene rondloopt voor één of andere film. Geniet maar van de foto's!





















Vele groetjes uit Denemarken,

Kim

1 opmerking:

  1. Je kaartje is goed vol geraakt met rode bolletjes! Hopelijk heb je er enorm van genoten! Tot woensdag :-)

    BeantwoordenVerwijderen