dinsdag 8 maart 2011

Potje geluk!

Zoals jullie allemaal in de vorige berichten kunnen lezen, hebben we met onze klas al enkele toffe dingen voor school gedaan. Maar ook de naschoolse activiteiten moeten niet onderdoen aan plezier! Aarhus is een zeer interessante stad, waar wel altijd iets te beleven is.

Op het plein naast de Domkirke en het Theater, hebben ze een tijdelijke openlucht schaatsbaan geplaatst. Lynn, Cintia (ons buurmeisje) en ik trokken er zaterdag 26 februari heen en hebben er een namiddagje op de schaatsen gestaan. Het was al eventjes geleden en het ijs was niet zo glad, maar het was een geweldige ervaring om tussen zo'n mooie gebouwen te schaatsen!


Hier in het Skjoldhoj Kollegiet, het studentencentrum waar ik verblijf, zitten veel van de Erasmus-studenten op kot. Een van onze wekelijkse tradities is om een "Pot Luck" te organiseren (letterlijk vertaald: "Potje geluk"). Het concept is dat je met een groep mensen samenkomt, waarbij iedereen een gerecht klaarmaakt. Deze worden dan gedeeld en dan heb je dus een groot aanbod van ontzettend lekker eten. Lynn en ik hebben al enkele malen iets "Belgisch" klaargemaakt. Zo hebben we al eens frietjes gemaakt (wel gebakken in de pan, we hebben geen frietketel) en hebben we als dessert eens chocolade fondue bereid, mét Belgische chocolade natuurlijk!


Ook de school organiseert vaak interessante dingen. Telkens om de twee weken is het "movie night". De films die gespeeld worden zijn altijd in een bepaald thema. Zo hebben ze al enkele oude Amerikaanse films gedraaid, om de eerstejaarsstudenten wat warm te maken voor hun studietrip van 1 maand doorheen Amerika!
De andere twee weken is er "Fridaybar" op school. Een bar, wat muziek en vele architectuurstudenten is de perfecte manier om een schoolweek af te sluiten.

Afgelopen zaterdag 5 maart, hebben Lynn en ik (omwille van het geweldig mooie weer) een fietstochtje gemaakt naar het meer van Brabrand. En hoewel we beiden nood hebben aan nieuwe fietsbanden, was de tocht meer dan de moeite waard. We zijn eerst door de woonwijken van Brabrand gereden, waar de mensen echt gezellig wonen. Het Skjoldhoj Kollegiet zelf is gelegen in een industrieterrein van Brabrand en het was dus de eerste keer dat ik de gezelligheid van het dorp ervoer...
Eventjes verder fietsen en we kwamen aan bij het meer. Hier stond een mooie kerk, van waar je een prachtig uitzicht had over het meer. De foto's zeggen natuurlijk veel meer...


Vele groetjes,
Kim

Geen opmerkingen:

Een reactie posten